Muziektheatervereniging Polyhymnia

Poly-Hymnia is in 1948 als Zeister Opera- en Operettevereniging opgericht. De laatste jaren heeft de vereniging haar repertoire drastisch uitgebreid en veel geïnvesteerd in zangtechniek en koorsound. Spel en show krijgen veel aandacht en regie onder leiding van een gerenommeerd regisseur vormt een integraal onderdeel van de repetities.  Poly-Hymnia treedt regelmatig op waarbij het programma wordt afgestemd op het publiek en er wordt een keuze gemaakt uit het repertoire met veel bekende en herkenbare stukken uit opera, operette en musical. In het najaar zijn er een aantal kleinschalige thema-concerten op een ludieke locatie waar het publiek ook bij betrokken wordt. In 2013 waren dat twee ‘Sjante!’-concerten in de Laverie van Kasteel De Haar in Haarzuilens.

Ieder jaar in het voorjaar staat Poly-Hymnia in het Figi Theater op de planken met een grote theaterproductie. In 2014 jaar ging Poly-Hymnia de uitdaging aan met een opera. En wat voor een opera: ‘Die Zauberflöte’ van W.A Mozart! Integraal uitgevoerd met groot orkest, boventiteling en naar behoefte met professionele solisten. Dit alles onder de bezielende leiding van onze dirigent Michiel van Laarhoven. Voor 2015 staat Purcell’s Dido & Aeneas en een eenakter van Offenbach op de agenda.

Poly-Hymnia staat bekend om haar zeer verzorgde producties. Alle leden doen, samen met vrijwilligers voor en achter de coulissen, hun uiterste best om er een avond onbezorgd theaterplezier van te maken. “Feel good” theater!

Kwaliteit, enthousiasme en plezier zijn de kenmerken Polyhymnia! Wilt u meer weten over muziektheatervereniging Poly-Hymnia? Het zou kunnen zijn dat u graag zingt en iets meer wilt dan ‘gewoon zingen in een koor’. Misschien wilt u project-lid worden! Of bent u net op zoek naar een aparte act of ensemble om uw (bedrijfs)feest op te luisteren. Of wilt u ons moreel, praktisch of financieel steunen: Graag! Kijk op onze website of neem contact op met onze 
contactpersoon. Zij kan u alles over Poly-Hymnia vertellen. Fijn dat  Zeist een muziektheatervereniging rijk is die opera en operette in het theater brengt!

Informatie

Opgericht: 1948
Rechtspersoon: vereniging
Landelijke organisatie: BOOG
FAP lid sinds: 1994
Aantal leden: 27
Repetitie ruimte: Het Kunstenhuis (De Werkschuit), Egelinglaan 2B
Repetitie avond: maandag 20.00 – 22.30 uur
Dirigent: Michiel van Laarhoven
Regisseur: Dick Schaar

Contact

Secretariaat:Linda van Garderen
+31640237259

e-mail
www.polyhymnia-zeist.nl