Stichting Literaire Activiteiten Zeist

De Stichting Literaire Activiteiten Zeist, roepnaam Literair Zeist, is in 2004 opgericht om literaire activiteiten in Zeist en omgeving te initiëren, te ondersteunen en mede te organiseren.

Literaire activiteiten
Onder literaire activiteiten verstaan we ontmoetingen met schrijvers en dichters, leesgroepen, workshops en cursussen met een literaire invalshoek, literaire lezingen, literaire projecten en vertelactiviteiten.

Tevens wordt onder verantwoordelijkheid van Literair Zeist het Stadsdichterschap Zeist uitgevoerd en de tweejaarlijkse LiteratuurPrijs Zeist georganiseerd, afwisselend voor poëzie en proza.
In samenwerking met Bibliotheek Idea Zeist en Figi bioscoop wordt in de periode september – juni Boek & Film georganiseerd: een serie van tien boekverfilmingen met inleiding en nabespreking.
In samenwerking met Cultuur Zeist en Bibliotheek Idea Zeist wordt ca. zes keer per jaar het Wereldwijd Vertelcafé en het jaarlijks Festival Zeist Vertelt georganiseerd.

Samenwerking
Literair Zeist werkt nauw samen met Bibliotheek Idea Zeist, CultuurZeist en Figi. Zie www.literairzeist.nl voor meer informatie en Facebook: https://www.facebook.com/literairzeist/

Contact

Secretariaat Literair Zeist
Jantsje de Boer (uitvoerend secretaris)
p/a Bibliotheek Idea Zeist
Markt 1, 3701 JZ Zeist

030 – 6957665

info@literairzeist.nl
www.literairzeist.nl