Gemengde Zangvereniging Cantiamo

Cantiamo is een algemeen koor en was lange tijd een echte Austerlitzse vereniging, maar heeft in de loop der jaren gaandeweg een wat meer regionaal karakter gekregen. Het koor verzorgt tenminste eenmaal per jaar een concert; daarnaast zijn er een aantal optredens in ziekenhuizen, kerkdiensten, verzorgingshuizen etc. Cantiamo is aangesloten bij de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen.

Arie Perk, onze vaste dirigent, heeft een brede muzikale belangstelling. Hij speelt een belangrijke rol bij de repertoire-keuze. Arie volgde de  specialisatie-opleiding vocaal en instrumentaal ensemble en bij de Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties behaalde hij het docentschap koristenopleiding, om stemvorming en solfège aan koorzangers te kunnen geven.

Cantiamo heeft een muziekcommissie, deze bepaalt samen met de dirigent het repertoire dat ingestudeerd zal gaan worden. Het repertoire is veelzijdig en strekt zich uit van oude tot hedendaagse muziek in alle genres, van religieus tot musical en filmmuziek.

De wekelijkse repetitie-avond is op maandag van 20.00 tot 22.00 uur en wordt onderbroken door een gezellige pauze van 15 minuten.Cantiamo wordt gesteund door donateurs en sponsors.

Houdt u van zingen en zoekt u een koor?  Wij hebben nog plaats voor alle stemsoorten:  sopraan, alt, tenor en bas.
Kom de sfeer proeven op de maandagavond in het Trefpunt van 20.00 tot 22.00 uur.

U kunt gratis meedoen met de repetities en met het concert van 13 december in de Noorderlichtkerk tot 1 januari 2015.
Aan het lidmaatschap gaat een stemtest door de dirigent aan vooraf.

Informatie

Opgericht: 1922
Rechtspersoon: vereniging
Landelijke organisatie: KBZON
FAP lid sinds: 1996
Aantal leden: 70
Repetitie ruimte: Dorpshuis Trefpunt, Austerlitz
Repetitie avond: maandag
Dirigent: ARIE PERK

Contact

Secretariaat: Mevr. Henny Keijning-van der Linden
Langstraat 19
3981 ET Bunnik
030 6562043
e-mail