Kerckeboschkoor

Het Kerckeboschkoor werd in 1963 opgericht in de Zeister wijk `Het Kerckebosch`, waaraan het haar naam ontleent. Het koor kent een rijke geschiedenis met optredens voor radio en televisie, evenals buitenlandse reizen en optredens. Ook landelijk kreeg het koor een bijzondere naam met optredens buiten Zeist. Het repertoire is bijzonder veelomvattend en er wordt gezongen in het Nederlands en diverse andere talen. Met name koorwerken uit de rijke Engelse koortraditie heeft een grote voorliefde. Ook grotere werken maken deel uit van het repertoire, zoals de Crucifixion van John Stainer, From Olivet to Calvary van Maunder en de Via Crucis van Dick Le Mair. Van het koor zijn verschillende CD opnames gemaakt. Gemiddeld treedt het koor 10 maal per jaar op in kerken en zorginstellingen, maar organiseert ook één of twee grote eigen concerten per jaar.

Zangers en zangeressen die op zoek zijn naar een koor waar fijn wordt gezongen, waar wordt gewerkt aan goede resultaten, maar waar ook sociale contacten en warme interesse voor elkaar hoog in het vaandel staan, zullen zich in de kring van dit koor zeker thuis voelen. Momenteel probeert het koor zich te verjongen, hetgeen betekent dat de repertoire keuze daaraan aangepast zal worden. Voor elke stemsoort zijn nieuwe leden van harte welkom.

Het Kerckeboschkoor staat onder deskundige leiding van de bekende dirigent Jelte Veenhoven. Vaste begeleider is organist en pianist Pim Schipper.

Informatie

Opgericht: 1963
Rechtspersoon: vereniging
Landelijke organisatie: KCZB
FAP lid sinds: 1994
Aantal leden: 75
Repetitie ruimte: Sionskerk, Jac .Catslaan 73, Zeist
Repetitie avond: woensdag van 20.00 – 22.00 uur
Dirigent: Jelte Veenhoven
Organist / Pianist: Pim Schipper

Contact

Secretariaat:

Mevr. Caroline Zegveld
Beukenlaan 62
3762 AJ Soest
Telnr. 035-6030795
e-mail
www.kerckeboschkoor.nl