Koninklijk Harmonie Gezelschap ‘Oefening Baart Kunst’

Beleef muziek met O.B.K. Zeist
Bent u een liefhebber van muziek en bezoekt u graag concerten met een gevarieerd repertoire? Of speelt u zelf een muziekinstrument en bent u op zoek naar een leuke, gezellige vereniging waar we streven naar musiceren op een zo hoog mogelijk niveau? Dan bent u bij ons aan het juiste podium!
Onze dirigent en muzikanten beleven er veel plezier aan om het publiek tijdens onze concerten te laten genieten van een afwisselend, kwalitatief hoogwaardig programma. Vrijwel elk genre is bij ons vertegenwoordigd, van klassiek tot pop en van musical tot latin.
Onze vereniging, Koninklijk Harmoniegezelschap ‘Oefening Baart Kunst’ (in de volksmond O.B.K.-Zeist) is opgericht in 1906. Het orkest staat onder leiding van dirigent Arnold Span. Wij behoren tot de betere amateurorkesten in Nederland en daar zijn wij best trots op.

De afgelopen jaren hebben wij op mogen treden met veel verschillende artiesten, zowel vocaal als instrumentaal. Zo deelden wij het podium met o.a. Danny de Munk, Louis van Dijk, Mini & Maxi , Tony Neef, Pia Douwes, Stanley Burleson en Belle Perez.

Sinds 1986 repeteert het orkest in verenigingsgebouw ‘De Boskapel’, voormalig koetshuis van de buitenplaats ‘Pavia’ uit 1850. Een unieke locatie om alle concerten optimaal voor te bereiden.
Ben u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over onze vereniging, concerten en activiteiten? Kijk op onze website: www.obk-zeist.nl en volg ons via Facebook en Twitter. Via onze website kunt u zich ook inschrijven voor de mailinglijst. Zo hoeft u geen concert meer te missen!
Wij hopen u gauw te mogen begroeten op één van onze concerten of repetities en samen te genieten van de muziek.

De dirigent

Sinds oktober 2013 is de muzikale leiding van O.B.K. in handen van Arnold Span. Hij vindt het mooi dat hij het orkest van één van zijn voormalige leermeesters, Gert Buitenhuis (Eredirigent O.B.K.), heeft mogen overnemen.
Arnold Span werd geboren op 24 april 1962 te Almelo. Hij was van jongs af aan in de ban van de muziek. Op zesjarige leeftijd begon hij met pianospelen en de eerste klarinetlessen kreeg hij van zijn vader die ook dirigent was. Na de middelbare school ging hij studeren aan het Twents Conservatorium te Enschede. Hij studeerde klarinet bij Poliet Vleeschouwer en directie bij Sef Pijpers en Gert Buitenhuis.
Vanaf december 2008 t/m februari 2013 was Arnold chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, waar hij in 1987 als klarinettist was begonnen.
Sinds maart 2013 bekleedt hij de functie van Stafdirigent Militaire Muziek van de Nederlandse Krijgsmacht. In deze functie is hij muzikaal eindverantwoordelijk voor alle militaire beroepsorkesten.

Tot 2011 was Arnold als docent werkzaam aan het ArtEZ-Conservatorium te Zwolle. Hij doceerde er het vak orkestscholing voor studenten HaFa-directie en hij verzorgde de stagebegeleiding. Arnold is ook regelmatig jurylid bij concoursen en festivals en was als producer betrokken bij diverse CD-producties. Naast O.B.K. dirigeert hij vanaf het najaar van 2015 ook het TaTa Steel Symfonisch Blaasorkest.

Kom meespelen in ons orkest

Altijd al willen spelen in een goed, groot en gezellig harmonieorkest? Wees welkom bij onze vereniging! Wij musiceren op KNMO C-niveau en zoeken voor meerdere secties muzikanten. Onze repetitieavond is elke donderdag van 19.30 uur tot 22.00 uur.
Stuur een mail naar info@obk-zeist.nl voor vrijblijvende informatie.

Informatie

Opgericht: 1906
Rechtspersoon: Vereniging
Landelijke organisatie: KNFM
FAP lid sinds: 1994
Aantal leden: 65
Repetitie ruimte: De Boskapel, Laan van Beek en Royen 46, Zeist
Repetitie avond: Donderdag, 19.30 uur
Dirigent: Arnold Span

Contact

Secretariaat: Tjalling Koopmans
e-mail info@obk-zeist.nl
website www.obk-zeist.nl
Facebook www.facebook.com/obkzeist/
Twitter twitter.com/obkzeist