Muziekvereniging Dr Engelhard

Muziekvereniging Dr. Engelhard maakt muziek in fanfarevorm. Een fanfare heeft een bezetting, die bestaat uit bugels, trompetten, trombones, hoorns, saxofoons, bassen, tuba’s, baritons en het slagwerk. Deze samenstelling geeft de mogelijkheid om met een relatieve kleine bezetting een volwaardig muziekstuk te brengen. Een moderne fanfare, zoals Muziekvereniging Dr. Engelhard (MvDrE) speelt verschillende soorten muziek: lichte en klassieke muziek maar ook pop- en marsmuziek. De dirigent van het A-orkest is Thomas Lowe. Repetitie: donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. 

De Bengels. Dit orkest bestaat uit de leerlingen van MvDrE, ondersteund door een aantal ervaren leden van de fanfare. In het orkest krijgen de leerlingen ervaring in het samenspel met gelijkwaardige en andere instrumenten en ze ontdekken hoeveel plezier het geeft om samen te musiceren. Het tijdstip waarop een leerling hiermee begint, wordt bepaald door de leraar en de dirigent van het jeugdorkest: Hans Viezee. Waar nodig worden de partijen aan het niveau van de leerling aangepast. De Bengels repeteren op maandagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur. 

Slagwerkgroep.Sinds maart 2010 heeft MvDrE speciaal voor kinderen een slagwerkgroep. Zij spelen op Afrikaanse trommels: o.a. doundoun, adjare en djembé. De kinderen leren hierbij hoe en op welke manier je moet trommelen op de verschillende soorten trommels, moeilijke ritmes oefent etc. Docent: Wouter van der Wildt. Repetitie: woensdagmiddag 

Bij voldoende belangstelling zal op 2 februari een cursus slagwerk op Afrikaanse trommels voor volwassenen van start gaan. Voor info zie www.mv-engelhard.nl of mail naar info@mv-engelhard.nl

bestuursleden: voorzitter – Evert Kok; penningmeester – Jorine Baay; secretaris – Peter Meijer; algemeen – Ingrid Siebers en Diane Bouwmeester.

Informatie

Opgericht: 1958
Rechtspersoon: vereniging
Landelijke organisatie: KNFM
FAP lid sinds: 1994
Aantal leden: 25
Repetitie ruimte:
Repetitie avond: A-orkest donderdag Bengels-Maandag
Dirigent: A-orkest Thomas Lowe Bengels Hans Viezee

Contact

Secretariaat: Peter Meijer
Brugakker 66-07
3704 RM Zeist
(030) 695 69 27
e-mail
www.mv-engelhard.nl