Drumfanfare Jonathan

NIEUWS 14 september 2017
Drumfanfare Jonathan (een van de ruim 40 amateurkunstverenigingen en FAP-lid) heeft het Gouden Uitroepteken gewonnen: een Advies op Maat traject van de Provincie Utrecht ter waarde van € 5000,-. Ook zij gaan de komende tijd aan de slag in een trainingstraject van de Sesamacademie mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht en het Cultuurfonds. Eerder waren de Zeister Muziekdagen en de KZHM (Harmonievereniging) de gelukkige winnaars.

Drumfanfare Jonathan is een Engels georiënteerd korps. Jonathan speelt voornamelijk marsmuziek maar ook bekende popsongs en tijdloze classics. Jonathan is in 1954 opgericht. In de loop der jaren heeft Jonathan vele evenementen en taptoes opgeluisterd met haar optreden. Jonathan heeft een diversiteit in instrumenten; van trompetten tot lyra’s en van dwarsfluiten tot trommels. Met haar opvallende bordeauxrode uniform en verscheidenheid in instrumenten is Jonathan graag geziene gast. Wilt u meer weten over Jonathan, neemt u dan contact met ons op.

De leden van Jonathan hebben bijna allemaal hun muzikale opleiding binnen de gelederen van de vereniging genoten. Jonathan beschikt over een aantal gekwalificeerde en ervaren instructeurs. Zij geven les aan nieuwe leden en spijkeren de ervaren Jonathanners bij op hun instrument.

De drumfanfare staat onder leiding van dirigent/instructeur Jan van Schaijk. Hij heeft vele blaasinstrumenten gespeeld. Ook heeft hij een instructeursdiploma. De dirigent/instructeur is ook verantwoordelijk voor de excercitie-repetities.

Drumfanfare Jonathan is onderdeel van de CJV Jonathan. CJV staat voor Christelijke Jongeren Vereniging. De CJV heeft het jeugd- en jongerenwerk hoog in haar vaandel staan. CJV Jonathan is aangesloten bij YMCA-Nederland.

Informatie

Opgericht: 1954
Rechtspersoon: Vereniging
Landelijke organisatie: YMCA
FAP lid sinds: 1995
Aantal leden: 50
Repetitie ruimte: Montaubanstraat 84
Repetitie avond: Maandagavond
Dirigent: Jan van Schaijk

Contact

Secretariaat: Martine van der Kroef-vermeij
Hoefblad 12
3931 WJ Woudenberg
06-13765976
e-mail
www.jonathan-zeist.nl